Bugün kendime güzel bir yemek hazırladım Kremalı mantarlı et
- Malzemeler 1 paket Krema 2 Adet orta boy soğan 1 Adet Tatlı Kırmızı Biber 220 gr kuzu kuşbaşı 1 çorba kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı karabiber 15-20Kültür Mantarı

Soğanları mantarları ve biberi ince ince kesin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip kızdırın. Soğan ,mantar ve biberi renkleninceye kadar pişirin, sarımsağı ekleyip kavurun... Krema ve isteğe bağlı baharatlarınızı ekleyip 8 10 dakika kısık ateşte tıkırdasın. Ayrı bir tavayı ( ben wok tava tercih ediyorum daha rahat ) iyice kızdırıp baharatladığım etleri tavada iyice renk alıncaya kadar pişirin. Etler renk aldıktan sonra mantarlı kremayı etin bulunduğu tavaya aktarıp kısık ateşte pişirin . Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder